Dušené kuře se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuře se zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7853 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
100 g | Hrášek |
5 ks | Karotka |
3 ks | Kedlubna |
1 ks | Kuře |
1 ks | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 348,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 171,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrášek, Karotka, Kedlubna, Kuře, Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuře se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře rozdělíme na čtyři porce, osolíme a opečeme na části másla. Zalijeme vodou a dusíme. |
2 | Ke konci dušení přidáme nadrobno nakrájenou a podušenou zeleninu. Na zeleninu dáme zbylé máslo, osolíme, opepříme, mírně osladíme a posypeme nasekanou petrželkou. |
3 | Podáváme s bramborami. |