Slepice po šumavsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice po šumavsku
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7861 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1500 g | Slepice |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 315,5mg |
Draslík | 995,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 371,9mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice po šumavsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou slepici rozdělíme na porce a osolíme. Dusíme ji na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s paprikou. Během dušení jen mírně podléváme. |
2 | Měkkou slepici vyjmeme, šťávu vydusíme, zalijeme smetanou, provaříme a procedíme. Slepici vložíme zpět do šťávy, přidáme na tuku podušené plátky hub a vše provaříme. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.