Krůta pečená na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůta pečená na slanině
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7864 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Krůta mražená |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 23,5mg |
Draslík | 62,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůta mražená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůta pečená na slanině postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou krůtu protkneme na prsou polovinou slaniny, osolíme a pečeme na zbylé slanině a na másle. Cibuli jemně nakrájíme a přidáme k tuku. |
2 | Během pečení krůtu vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme. |
3 | Podáváme s červeným zelím a s bramborovým knedlíkem. Podléváme šťávou. |