Vepřové steaky s bylinkovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 73 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové steaky s bylinkovou salsou
Celkový čas: | 73 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7866 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Ančovička - filety |
3 hrnek | Bazalka |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
65 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,5mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bazalka, Kapary sterilované, Ocet vinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové steaky s bylinkovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Na polovinu rozkrojíme rajčata, vložíme do zapékací mísy. |
2 | Pokapeme olivovým olejem a osolíme a opepříme. |
3 | Dáme do trouby a 45 minut pečeme při 200 stupních. |
4 | Rozmixujeme všechny přísady na salsu. |
5 | 8 minut grilujeme steaky. |
6 | Podáváme se salsou a pečenými rajčaty. |