Pstruzi na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi na grilu
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7873 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 387kJ
1% Sacharidy 3 g
22% Tuky 17 g
15% Sodík 299 mg
75% Bílkoviny 42 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 117,8mg |
Draslík | 778,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 121,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi na grilu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme, osolíme a potřeme olejem. |
2 | Vložíme je pod gril a grilujeme po obou stranách vždy asi 4-6 minut. |
3 | Pstruhy podáváme pokapané citronovou šťávou a posypané sekanou petrželkou. |