Kambala se slanou hořčičnou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala se slanou hořčičnou pěnou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7875 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
2 ks | Kambala |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
120 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 428,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hořčičné semínko, Kambala, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala se slanou hořčičnou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Kambaly naporcujeme na 8 filetů a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme zlehka potřeli olejem. Maso ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. |
2 | Smetanu ušleháme, vmícháme hořčičná semínka, špetku soli a lžíci nasekané petrželky. Poté zlehka zamícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli. |
3 | Vzniklou hořčičnou pěnou potřeme ryby a pečeme 6-8min v troubě předehřáté na 240-250C. Nakonec je ještě 1min zapečeme pod rozpáleným grilem. |
4 | Špenátové listy potřeme olejem, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře, poklademe na ně horké filety a ihned podáváme. |