Paštika ze zajíce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika ze zajíce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7877 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
100 g | Játra vepřová |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paštikové koření |
0,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřový bok |
250 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 173,1mg |
Draslík | 354,0mg |
Vláknina | 566,7mg |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Játra vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika ze zajíce postup přípravy receptu:
1 | Dušené nebo vařené maso ze zajíce, bůček, játra a cibuli jemně umeleme. Přidáme vejce, smetanu rozpuštěné máslo, koňak, sůl a dle chuti paštikové koření. |
2 | Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme směsí, povrch pokryjeme slaninou, uzavřeme nebo zakryjeme alobalem. |
3 | V troubě vaříme ve vodní lázni asi hodinu. Necháme vychladnout. Vyklopíme a nakrájíme na plátky. |
Poznámka
Vodní lázeň: formu s paštikou dáme do větší nádoby s vodou a pečeme v troubě. Vodu průběžně doléváme.