Celer smažený v sýrovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer smažený v sýrovém těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7884 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Celer bulvový |
1 dl | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 174,2mg |
Draslík | 298,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 590,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer smažený v sýrovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po vychladnutí jej nakrájíme na plátky. |
2 | Na stejné plátky nakrájíme sýr a s plátky celeru jej spíchneme párátkem. Osolíme a namáčíme do těstíčka z vajec, mouky a mléka. Smažíme v horkém oleji. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.