Pečená treska s bylinkovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s bylinkovou krustou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7887 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 g | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
75 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
750 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 764,9mg |
Vláknina | 334,9mg |
Vitamín A | 50,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska s bylinkovou krustou postup přípravy receptu:
1 | Jako směs bylinek použijeme např. bazalku, pažitku, tymián a petrželku. Nasekáme je najemno a smícháme se změklým máslem, česnekem a strouhankou. Ochutíme solí, pepřem a přidáme šťávu vylisovanou z 1/4 citronu. |
2 | Ze vzniklé hmoty vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a dáme vychladit do lednice. |
3 | Tresku omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Poté na rybu poklademe tenké plátky směsi bylinek, vložíme do rozpálené trouby nebo pod gril a zprudka zapečeme. |
Poznámka
Jako příloha jsou vhodné např. vařené brambory nebo bramborová kaše.