Jednoduchý recept

Pečená treska s bylinkovou krustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7887
Kategorie: Maso

Ingredience

25 g Bylinky čerstvé - svazek
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Citronová šťáva
75 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
750 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 350kJ
1% Sacharidy 2 g
26% Tuky 19 g
11% Sodík 211 mg
61% Bílkoviny 34 g

Pečená treska s bylinkovou krustou postup přípravy receptu:

1

Jako směs bylinek použijeme např. bazalku, pažitku, tymián a petrželku. Nasekáme je najemno a smícháme se změklým máslem, česnekem a strouhankou. Ochutíme solí, pepřem a přidáme šťávu vylisovanou z 1/4 citronu.

2

Ze vzniklé hmoty vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a dáme vychladit do lednice.

3

Tresku omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Poté na rybu poklademe tenké plátky směsi bylinek, vložíme do rozpálené trouby nebo pod gril a zprudka zapečeme.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné např. vařené brambory nebo bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept