Recept

Lahůdková paštika ze zvěřiny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7888
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

150 g Anglická slanina
200 g Játra husí
30 g Máslo čerstvé
0,1 dl Mléko polotučné
1 špetka Paštikové koření
2 polévková lžíce Sherry brandy
400 g Srnčí plec
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Žampiony čerstvé
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

120% Kalorie 2,375 kcal
Kilojoule 9 939kJ
16% Sacharidy 59 g
180% Tuky 135 g
101% Sodík 2 g
387% Bílkoviny 217 g

Lahůdková paštika ze zvěřiny postup přípravy receptu:

1

Dvě třetiny masa upečeme na másle.

2

Necháme vychladnout a umeleme se zbytkem syrového masa, játry, slaninou, houskou namočenou do mléka a vymačkanou.

3

Jemně umletou směs smícháme se žloutky, žampiónem pokrájeným na drobno vínem nebo rumem, solí a dle chuti paštikovým kořením.

4

Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme směsí zakryjeme slaninou, přiklopíme a vaříme v troubě ve vodní lázni asi 2 hodiny.

5

Necháme vychladnout a nakrájíme.

Poznámka

Vodní lázeň: formu s paštikou dáme do větší nádoby s vodou a pečeme v troubě. Vodu průběžně doléváme. Na vyložení a pokrytí formy na paštiku budeme potřebovat cca 200g slaniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept