Nabízíme Vám chutný recept na hrachovou kaši, která je opravdu moc dobrá na chuť a jednoduchá na přípravu. Zvládne to každý začátečník.
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová kaše
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 789 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
400 g | Hrách vařený |
1 špetka | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 10,9mg |
Draslík | 570,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 11,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrách vařený, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová kaše postup přípravy receptu:
1 | Osmahneme na kousku sádla a másla cibuli, zaprášíme moukou, zamícháme a přilijeme polévku. |
2 | Přidáme prolisovaný hrách a utřený česnek, zamícháme a ochutíme pepřem, solí, majoránkou. Důkladně promícháme na mírném plameni. |
3 | Na chvilku odstavíme a pak hned podáváme. |
4 | Pokrm omastíme rozehřátým máslem a smaženou cibulkou. |
Jenom jsem to trochu přehnal. Dělal jsem ji z kila hrachu. Podle toho jsem dal i vývaru a ostatních ingrediencí a tak z toho mám tak trochu polévku. Ale jinak chuťově vynikající.