Jednoduchý recept

Treska po burgundsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7890

Ingredience

170 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
120 g Cibule sterilovaná
540 g Filé z aljašské tresky
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
45 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 ks Tymián čerstvý
455 ml Víno červené
285 ml Vývar rybí
170 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 342kJ
4% Sacharidy 13 g
44% Tuky 33 g
35% Sodík 701 mg
59% Bílkoviny 33 g

Treska po burgundsku postup přípravy receptu:

1

Připravíme omáčku - rozpálíme v hrnci lžíci oleje a 15g másla, přidáme nakrájenou cibuli, 55g nakrájené slaniny, nakrájené žampiony a 15 minut smažíme. Poprášíme moukou a minutu smažíme.

2

Přilijeme červené víno a vývar, přidáme bylinky, pepř a 30 minut za občasného míchání dusíme.

3

Nakládané cibulky ponoříme na 2 minuty do vroucí vody. Necháme okapat a zbavíme slupky.

4

V další pánvi rozpálíme zbytek oleje a 15g másla a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme zbytek slaniny a smažíme dokřupava. Odstavíme.

5

Nakrájené rybí maso na kostičky minutu smažíme ze všech stran.

6

Rozpálíme zbytek másla a smažíme 3 minuty žampiony v celku.

7

Omáčku nalijeme do hrnce, přidáme cibulku a slaninu a 10 minut povaříme.

8

Přidáme tresčí maso a žampiony a vaříme, dokud není maso hotové.

9

Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept