Treska po burgundsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska po burgundsku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7890 |
Ingredience
170 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
120 g | Cibule sterilovaná |
540 g | Filé z aljašské tresky |
45 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Tymián čerstvý |
455 ml | Víno červené |
285 ml | Vývar rybí |
170 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 98,2mg |
Draslík | 589,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 623,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Cibule sterilovaná, Olej stolní, Tymián čerstvý, Víno červené, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska po burgundsku postup přípravy receptu:
1 | Připravíme omáčku - rozpálíme v hrnci lžíci oleje a 15g másla, přidáme nakrájenou cibuli, 55g nakrájené slaniny, nakrájené žampiony a 15 minut smažíme. Poprášíme moukou a minutu smažíme. |
2 | Přilijeme červené víno a vývar, přidáme bylinky, pepř a 30 minut za občasného míchání dusíme. |
3 | Nakládané cibulky ponoříme na 2 minuty do vroucí vody. Necháme okapat a zbavíme slupky. |
4 | V další pánvi rozpálíme zbytek oleje a 15g másla a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme zbytek slaniny a smažíme dokřupava. Odstavíme. |
5 | Nakrájené rybí maso na kostičky minutu smažíme ze všech stran. |
6 | Rozpálíme zbytek másla a smažíme 3 minuty žampiony v celku. |
7 | Omáčku nalijeme do hrnce, přidáme cibulku a slaninu a 10 minut povaříme. |
8 | Přidáme tresčí maso a žampiony a vaříme, dokud není maso hotové. |
9 | Ozdobíme petrželkou a podáváme. |