Mečoun s limetkovo-koriandrovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun s limetkovo-koriandrovým máslem
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7891 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Filé z mečouna |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 ks | Limetka |
55 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 56,4mg |
Draslík | 337,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Filé z mečouna, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mečoun s limetkovo-koriandrovým máslem postup přípravy receptu:
1 | V nekovové míse smícháme olej, limetkovou šťávu a koření. |
2 | Vložíme do šťávy steaky, zakryjeme mísu a dáme do lednice marinovat. Nejlépe přes noc, nejméně 15 minut. |
3 | Na máslo rozetřeme změklé máslo s limetkovou kůrou, šťávou a koriandrem. |
4 | Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalené v papíře na pečení necháme vychladit. |
5 | Steaky z mečouna dáme na rozpálený gril a 4 minuty z obou stran grilujeme. Maso musí být hnědé a měkké. |
6 | Vyjmeme máslo a na plátky nakrájíme. |
7 | Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem. |
Poznámka
z limetky použijeme šťávu i kůru - nastrouháme