Salát z ementálu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z ementálu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7894 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
80 g | Celer bulvový |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g | Jogurt bílý |
3 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 27,4mg |
Draslík | 145,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 487,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jogurt bílý, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Salát hlávkový, Sýr Ementál (Primátor), Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z ementálu postup přípravy receptu:
1 | Ementál, tavený sýr, předem uvařený celer a salát nakrájíme na kostičky. Přidáme hrášek, jogurt, majonézu, sůl a nasekanou petrželku. |
2 | Důkladně promícháme. |