Rychlý drůbeží salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý drůbeží salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7899 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Brambory |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
250 g | Drůbeží maso vařené |
1 ks | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
100 g | Salám drůbeží |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 494,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Olej stolní, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso vařené, Petržel - nať, Salám drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý drůbeží salát postup přípravy receptu:
1 | Vařené nebo pečené drůbeží maso, salám, brambory papriku a rajčata nakrájíme na nudličky. |
2 | Osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať a jogurt smíchaný s olejem. |
3 | Vše promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. |