Jednoduchý recept

Polévka z kyselého mléka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 79

Ingredience

230 g Brambory
20 g Kopr čerstvý
2 l Mléko kefírové
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 ml Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
7 g Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 775kJ
4% Sacharidy 16 g
13% Tuky 10 g
14% Sodík 276 mg
15% Bílkoviny 9 g

Polévka z kyselého mléka postup přípravy receptu:

1

Dávku prosáté mouky za občasného promíchání opražíme na sucho. Potom ji za stálého prošlehávání metlou zalijeme dobře rozšlehaným kyselým mlékem a odvarem z brambor.

2

Uvedeme do varu a za občasného prošlehání nejméně vaříme zvolna nejméně půl hodiny.

3

Do polévky přidáme brambory předem propláchnuté, nakrájené na malé kostičky a uvařené v osolené vodě téměř doměkka. Polévku ještě krátce povaříme.

4

Nakonec hotovou polévku zjemníme máslem.

5

Omytý, jemně nakrájený kopr a petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Voda pitná: na uvaření brambor

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept