Jednoduchý recept

Kapustové karbanátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 790

Ingredience

1 ks Kapusta hlávková
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
50 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 349kJ
11% Sacharidy 38 g
21% Tuky 16 g
21% Sodík 419 mg
21% Bílkoviny 12 g

Kapustové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Kapustu omyjeme, rozkrojíme a odstraníme košťál.

2

Dáme vařit do osolené vroucí vody asi na 5 minut. Pak kapustu z vody vyjmeme a nasekáme najemno.

3

Vložíme nasekanou kapustu do nádoby, osolíme, opepříme, přidáme vejce, utřený česnek, mouku, strouhanku a dobře promícháme. (Lze také přidat najemno nakrájený nebo rezemletý uzený bůček či klobásu.)

4

Tvoříme karbanátky, které obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.

5

Smažíme pozvolna v horkém tuku po obou stranách.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší a uvařeným či opečeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept