Ravioli plněné hovězím masem se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné hovězím masem se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7904 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
55 g | Sýr Parmezán |
600 g | Těstoviny Ravioli -masové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 191,4mg |
Draslík | 226,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Ravioli -masové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli plněné hovězím masem se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme ravioli. |
2 | V pánvi se silným dnem ohřejeme polovinu smetany a máslo. |
3 | Minutu zahříváme, dokud se máslo nerozpustí. |
4 | Slijeme ravioli a přidáme do rozpuštěného másla s mlékem a povaříme 30 vteřin, přimícháme zbylou smetanu, více pepře, muškátový oříšek a parmazán. |
5 | Krátce prohřejeme, aby se ravioli obalily v omáčce. |
6 | Zbylý parmazán dáme do misky a podáváme s těstovinami. |