Jednoduchý recept

Italské masové kuličky s rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 7905
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 krajíc Chléb konzumní
1 špetka Cukr krupice
455 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej olivový
55 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí
200 ml Víno červené
285 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 086kJ
5% Sacharidy 19 g
45% Tuky 34 g
27% Sodík 540 mg
37% Bílkoviny 21 g

Italské masové kuličky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Chleba dáme do větší mísy, zalijeme mlékem a necháme namáčet 5 minut.

2

Přidáme mleté maso, česnek, parmazán, bazalku, vejce a koření. Promícháme a z malých porcí směsi vyválíme kuličky.

3

Vytvoříme asi 20 kuliček, které dáme do lednice na 30 minut.

4

V zapékací míse rozehřejeme olej a 5 minut smažíme kuličky ze všech stran. Vyndáme a rozložíme na papírový ubrousek.

5

Vylijeme z pánve olej, přidáme nakrájená rajčata, vodu, víno, rajčatový protlak, cukr a koření. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme.

6

Přidáme masové kuličky a vaříme za občasného míchání 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme olivy a minutu prohřejeme.

7

Před podáváním posypeme bazalkou a parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept