Italské masové kuličky s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské masové kuličky s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7905 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 špetka | Cukr krupice |
455 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
55 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno červené |
285 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 296,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 322,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cukr krupice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské masové kuličky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Chleba dáme do větší mísy, zalijeme mlékem a necháme namáčet 5 minut. |
2 | Přidáme mleté maso, česnek, parmazán, bazalku, vejce a koření. Promícháme a z malých porcí směsi vyválíme kuličky. |
3 | Vytvoříme asi 20 kuliček, které dáme do lednice na 30 minut. |
4 | V zapékací míse rozehřejeme olej a 5 minut smažíme kuličky ze všech stran. Vyndáme a rozložíme na papírový ubrousek. |
5 | Vylijeme z pánve olej, přidáme nakrájená rajčata, vodu, víno, rajčatový protlak, cukr a koření. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme. |
6 | Přidáme masové kuličky a vaříme za občasného míchání 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme olivy a minutu prohřejeme. |
7 | Před podáváním posypeme bazalkou a parmazánem. |