Jednoduchý recept

Dušené hovězí maso s mrkví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7906

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
1 špetka Citronová kůra
1 kg Hovězí libové
300 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Krupky trhané
6 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
500 ml Víno červené
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 838kJ
7% Sacharidy 24 g
17% Tuky 12 g
19% Sodík 380 mg
74% Bílkoviny 41 g

Dušené hovězí maso s mrkví postup přípravy receptu:

1

Na 250 stupňů předehřejeme troubu. Do hrnce dáme mrkev, česnek a celer, zalijeme 2 lžícemi oleje a promícháme.

2

15 minut vaříme, dokud zelenina nezměkne.

3

Rozpálíme zbylý olej ve velké pánvi. Přidáme třetinu masa a 8 minut smažíme.

4

Maso vyndáme a dáme stranou. Zbylé maso osmažíme ve dvou várkách. Poté vrátíme maso do pánve, přidáme zeleninu, koření, víno, vývar, krupky a zrnka pepře.

5

Osolíme, opepříme a přivedeme k varu.

6

Částečně přiklopené maso dusíme 150 minut, dokud není měkké. Občas zkontrolujeme a přilijeme vývar nebo vodu dle potřeby.

7

Před podáváním vyndáme koření.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept