Dušené hovězí maso s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí maso s mrkví
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7906 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Celer bulvový |
6 stroužek | Česnek |
1 špetka | Citronová kůra |
1 kg | Hovězí libové |
300 ml | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Krupky trhané |
6 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
500 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 900,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 581,1mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Citronová kůra, Hovězí libové, Hovězí vývar základní, Pepř černý celý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí maso s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Na 250 stupňů předehřejeme troubu. Do hrnce dáme mrkev, česnek a celer, zalijeme 2 lžícemi oleje a promícháme. |
2 | 15 minut vaříme, dokud zelenina nezměkne. |
3 | Rozpálíme zbylý olej ve velké pánvi. Přidáme třetinu masa a 8 minut smažíme. |
4 | Maso vyndáme a dáme stranou. Zbylé maso osmažíme ve dvou várkách. Poté vrátíme maso do pánve, přidáme zeleninu, koření, víno, vývar, krupky a zrnka pepře. |
5 | Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. |
6 | Částečně přiklopené maso dusíme 150 minut, dokud není měkké. Občas zkontrolujeme a přilijeme vývar nebo vodu dle potřeby. |
7 | Před podáváním vyndáme koření. |