Jednoduchý recept

Jehněčí maso s jablečným moštem po myslivecku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 155 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7917

Ingredience

750 g Brambory
2 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
300 ml Džus jablečný
600 g Jehněčí kotlety
200 g Játra jehněčí
1 kávová lžička Majoránka
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 851kJ
16% Sacharidy 59 g
38% Tuky 28 g
26% Sodík 518 mg
82% Bílkoviny 46 g

Jehněčí maso s jablečným moštem po myslivecku postup přípravy receptu:

1

Na 175 stupňů předehřejeme troubu.

2

V pánvi se silným dnem rozpálíme lžíci oleje, přidáme kotlety a 2 minuty z obou stran smažíme. Kotlety vyndáme a odložíme.

3

Do stejné pánve dáme játra a 30 vteřin smažíme z obou stran.

4

Do zapékací mísy vložíme polovinu nakrájené cibule a brambor. Navršíme na ně kotlety, přidáme polovinu nakrájené mrkve, pórku, celeru a játra. Pokryjeme zbytkem mrkve, pórku a celeru.

5

Každou vrstvu osolíme a opepříme. Zakončíme vrstvou cibule a brambor.

6

Ozdobíme pokrm majoránkou, zalijeme jablečným moštem a potřeme olejem.

7

Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut dusíme v troubě, dokud není maso měkké.

8

Sejmeme poklici, mísu dáme do horní části trouby a pečeme 30 minut, dokud brambory nezhnědnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept