Mořský ďas ve smetanové omáčce s vínem a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas ve smetanové omáčce s vínem a pórkem
Mořský ďas ve smetanové omáčce s vínem a pórkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7919 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Citronová tráva |
1,5 kg | Mořský ďas |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
75 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 180,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citronová tráva, Mořský ďas, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas ve smetanové omáčce s vínem a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Odstraníme vnější vrstvu z citronely a niťový vršek a bílou kulatou část nakrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi se silným dnem rozpálíme olej. |
3 | Kostičky rybího masa obalíme v mletém pepři a 3 minuty smažíme po jedné straně, dokud není maso průhledné. |
4 | Poté osmahneme z druhé strany, přidáme nakrájený pórek, mrkev, šafrán, víno a citronelu. Přivedeme k varu a 8 minut vaříme, dokud není ryba hotová. |
5 | Rybu s pórkem rozložíme na mísu a udržujeme teplou. |
6 | Přivedeme k varu omáčku a zmírníme teplotu. Přidáme zakysanou smetanu a vaříme 10 minut, dokud se třetina omáčky nevypaří. |
7 | Odstavíme pánev, přidáme citrónovou šťávu a dochutíme. |
8 | Přelijeme omáčkou rybu a ozdobíme petrželí. |