Jednoduchý recept

Mořský ďas ve smetanové omáčce s vínem a pórkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7919
Kategorie: Maso

Ingredience

4 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Citronová tráva
1,5 kg Mořský ďas
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pórek
1 špetka Šafrán
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
75 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 640kJ
9% Sacharidy 31 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 213 mg
70% Bílkoviny 39 g

Mořský ďas ve smetanové omáčce s vínem a pórkem postup přípravy receptu:

1

Odstraníme vnější vrstvu z citronely a niťový vršek a bílou kulatou část nakrájíme nadrobno.

2

V pánvi se silným dnem rozpálíme olej.

3

Kostičky rybího masa obalíme v mletém pepři a 3 minuty smažíme po jedné straně, dokud není maso průhledné.

4

Poté osmahneme z druhé strany, přidáme nakrájený pórek, mrkev, šafrán, víno a citronelu. Přivedeme k varu a 8 minut vaříme, dokud není ryba hotová.

5

Rybu s pórkem rozložíme na mísu a udržujeme teplou.

6

Přivedeme k varu omáčku a zmírníme teplotu. Přidáme zakysanou smetanu a vaříme 10 minut, dokud se třetina omáčky nevypaří.

7

Odstavíme pánev, přidáme citrónovou šťávu a dochutíme.

8

Přelijeme omáčkou rybu a ozdobíme petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept