Jednoduchý recept

Francouzské koblihy

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 7924
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

50 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
37 g Droždí
190 ml Mléko zahuštěné slazené
560 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 ml Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 658kJ
27% Sacharidy 97 g
26% Tuky 20 g
18% Sodík 367 mg
29% Bílkoviny 16 g

Francouzské koblihy postup přípravy receptu:

1

V odměrce na 1/4 litru smícháme droždí s teplou vodou a 5 minut necháme odstát.

2

Kvásek smícháme ve velké mísy s kondenzovaným mlékem, cukrem, solí a vejcem tak, aby se vše spojilo.

3

Přidáváme mouku, dokud nevznikne měkké těsto. Zakryjeme a 8 hodin necháme chladit.

4

Těsto dáme na pomoučněný vál, prohněteme 5x a rozválíme na obdélníky 36x30 cm, poté rozkrájíme na čtverce o straně 6,5 cm.

5

Nalijeme vyšší vrstvu oleje do hrnce a na 190 stupňů rozpálíme. Smažíme po 4 koblihách, každou stranu minutu dozlatova.

6

Necháme oschnout na papírovém ubrousku a posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept