Jednoduchý recept

Sicilská roláda

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7925
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

65 g Čokoláda hořká
112,5 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Cukr vanilka
1 polévková lžíce Kandované ovoce
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Likér krémový - Baileys
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
135 g Sýr Ricotta
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 956kJ
8% Sacharidy 29 g
13% Tuky 10 g
4% Sodík 77 mg
11% Bílkoviny 6 g

Sicilská roláda postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy rozklepneme vejce a šleháme, až zhoustnou a jsou jemná.

2

Přisypáváme postupně cukr, vždy po rozpuštění předchozí dávky.

3

Přimícháme mouku s mlékem.

4

Přelijeme těsto do vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a necháme ztuhnout. Poté na pečící papír vyklopíme.

5

Papír sundáme a zarovnáme okraje.

6

Těsto z užšího konce srolujeme i s papírem a 5 minut necháme odležet. Znovu rozložíme a necháme vychladit.

7

V míse smícháme ricottu s moučkovým cukrem, vanilkou a kakaovým likérem.

8

Přidáme čokoládu a kandované ovoce a krém rozetřeme na těsto.

9

Srolujeme a dáme na talíř.

10

Ozdobíme našlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept