Sicilská roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sicilská roláda
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7925 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
65 g | Čokoláda hořká |
112,5 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Kandované ovoce |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Likér krémový - Baileys |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
135 g | Sýr Ricotta |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 111,4mg |
Draslík | 106,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér krémový - Baileys, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sicilská roláda postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy rozklepneme vejce a šleháme, až zhoustnou a jsou jemná. |
2 | Přisypáváme postupně cukr, vždy po rozpuštění předchozí dávky. |
3 | Přimícháme mouku s mlékem. |
4 | Přelijeme těsto do vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a necháme ztuhnout. Poté na pečící papír vyklopíme. |
5 | Papír sundáme a zarovnáme okraje. |
6 | Těsto z užšího konce srolujeme i s papírem a 5 minut necháme odležet. Znovu rozložíme a necháme vychladit. |
7 | V míse smícháme ricottu s moučkovým cukrem, vanilkou a kakaovým likérem. |
8 | Přidáme čokoládu a kandované ovoce a krém rozetřeme na těsto. |
9 | Srolujeme a dáme na talíř. |
10 | Ozdobíme našlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou. |