Koláč z čerstvých fíků a sýra mascarpone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 275 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z čerstvých fíků a sýra mascarpone
Koláč z čerstvých fíků a sýra mascarpone
Celkový čas: | 275 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 255 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7928 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
4 ks | Fíky čerstvé |
340 g | Mascarpone |
250 ml | Mléko polotučné |
32 ks | Piškoty cukrářské |
3 polévková lžíce | Pudinkový prášek - vanilkový |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
125 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1 042g |
---|---|
Cholesterol | 723,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 10,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Fíky čerstvé, Piškoty cukrářské, Pudinkový prášek - vanilkový, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní), Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z čerstvých fíků a sýra mascarpone postup přípravy receptu:
1 | Připravíme krém, smícháme v hrnci pudinkový prášek s cukrem, mlékem, smetanou a vanilkovou esencí a vše rozmícháme. |
2 | Krém necháme na mírném ohni za stálého míchání zhoustnout a necháme vychladit. |
3 | Do vychladlého krému přidáme sýr mascarpone a dáme stranou. |
4 | Do kulaté formy vložíme pečící papír a na dno rozložíme polovinu piškotů. |
5 | Pokapeme polovinou marsaly, posypeme polovinou fíků a přidáme polovinu krému. |
6 | Pokračujeme v dalších vrstvách stejným způsobem. |
7 | Formu dáme do igelitového sáčku a na 4 hodiny dáme do lednice. Necháme dokud neztuhne. |
8 | Dort vyklopíme z formy a ozdobíme fíky. |