Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7931
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová kůra
85 g Čokoláda hořká
110 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Sherry brandy
375 ml Smetana 12% (konzumní)
310 g Sýr Ricotta
45 g Višně
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 615kJ
9% Sacharidy 34 g
30% Tuky 23 g
2% Sodík 48 mg
17% Bílkoviny 10 g

Cassata postup přípravy receptu:

1

Vysypeme do vody cukr a za stálého míchání přivedeme k varu, jakmile se rozpustí, snížíme teplotu a 2 minuty necháme probublávat.

2

Pak odstavíme a necháme částečně vychladnout.

3

Do větší mísy propasírujeme přes síto ricottu. Vmícháme do sýra cukrový sirup.

4

Přidáme čokoládu, višně, citrusovou kůru, ořechy, sherry a promícháme. Vmícháme šlehačku.

5

Přemístíme hmotu do formy na srnčí hřbet vyloženou fólií. Překryjeme i horní plochu a dáme přes noc do mrazáku.

6

Před podáváním vyjmeme moučník z formy a nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept