Jednoduchý recept

Guláš ze srnčího nebo zaječího masa s parmezánem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7933
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
5 ks Rajčata
100 g Slanina vepřová
1 kg Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Tymián čerstvý
5 polévková lžíce Víno červené
112,5 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 800kJ
2% Sacharidy 7 g
24% Tuky 18 g
25% Sodík 496 mg
100% Bílkoviny 57 g

Guláš ze srnčího nebo zaječího masa s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Odblaněné maso vykostíme, nakrájíme na stejné kousky a každý protkneme proužkem slaniny. Zbytek slaniny drobně nakrájíme a osmažíme na ni šálek kořenové zeleniny nakrájené na proužky. K zelenině přidáme nasekaný česnek a chvíli po něm přidáme osolené a připravené maso. Rychle jej opečeme, podlijeme trochou vývaru, okořeníme a dusíme. Po půl hodině dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše dusíme do měkka.

2

Na lžíci másla podusíme zvlášť druhou část zeleniny s rozkrájenou cibulí, přeseknutými kostmi a odřezky z masa. Do směsi vlijeme víno a rozvaříme na kaši. Hotovou směs prolisujeme k masu a společně povaříme.

3

Ze šťávy vyjmeme bobkový list a koření. Hotový guláš posypeme strouhaným parmezánem.

Poznámka

Jako přílohy podáváme máslové noky, špagety nebo bramborový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept