Jednoduchý recept

Srnčí ragů

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7934

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Citronová kůra
1 ks Citronová šťáva
1 polévková lžíce Marmeláda šípková
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 kg Srnčí plec
1 ks Sůl
5 polévková lžíce Víno červené
3 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 892kJ
7% Sacharidy 27 g
14% Tuky 10 g
3235% Sodík 65 g
115% Bílkoviny 65 g

Srnčí ragů postup přípravy receptu:

1

Rozkrájenou zeleninu s cibulí osmahneme na másle, přidáme maso nakrájené na kostky, osmahneme ze všech stran, osolíme, přidáme koření, šťávu z citrónu a kousek citrónové kůry. Zpočátku maso dusíme ve vlastní šťávě, následně mírně podlijeme a dusíme do měkka.

2

Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy, šťávu zahustíme světlou jíškou, přimícháme zavařeninu, přilijeme víno a ještě zhruba 15 minut povaříme.

3

Hotovou šťávu procedíme na maso a společně prohřejeme ještě 15 minut.

4

Jako přílohy podáváme jemné knedlíky, noky z odpalovaného těsta a brambory.

Poznámka

Namísto šípkové zavařeniny můžeme použít rybízovou zavařeninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept