Srnčí maso dušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso dušené
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 7935 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
2 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Slanina vepřová |
750 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 335,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 439,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Kapary sterilované, Ocet vinný, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí maso dušené postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso částečně vykostíme, rozkrájíme a osolíme. |
2 | Slaninu drobně nakrájíme, v kastrole sklovitě rozškvaříme, přidáme cibuli, máslo a nakrájené maso. Z počátku maso dusíme ve vlastní šťávě, později podlijeme vývarem, přidáme koření a chléb (nastrouhaný nebo v kouscích). Vše dusíme za občasného míchání do měkka. |
3 | Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu vlijeme do hrnku se smetanou a za stálého míchání povaříme. |
4 | Hotovou omáčku procedíme a prohřejeme v ní nasekané kapary. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme všechny druhy knedlíků a noků.