Papriky kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky kari
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7936 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 špetka | Kari koření |
40 g | Máslo čerstvé |
500 g | Paprika zelená |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 220,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 463,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky kari postup přípravy receptu:
1 | Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na dlouhé nudličky. |
2 | Vložíme je do rozehřátého másla, osmažíme, přidáme kari koření a osolíme. |
3 | Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. |
Poznámka
Použijeme zelené paprikové lusky. Můžeme podávat jako přílohu k masům.