Srnčí kořínek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kořínek
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7937 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
3 ks | Jalovec |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Petržel kořen |
100 g | Slanina vepřová |
1 ks | Srnčí maso |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 123,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kořínek postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu, cibuli a kořínek bez jater a hrtanu uvaříme v osolené vodě do měkka. |
2 | Drobně rozkrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté přidáme k cibuli máslo a syrová játra rozkrájená na drobné kostky. Zprudka je opečeme, přidáme papriku, podlijeme vývarem z kořínku a dusíme do měkka. |
3 | Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a opět podlijeme vývarem. Šťávu povaříme, vložíme do ní uvařený a rozkrájený kořínek a vše ještě krátce povaříme. |
4 | Jako přílohy podáváme rýži nebo chléb. |