Jednoduchý recept

Srnčí kořínek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7937
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
3 ks Jalovec
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
1 ks Srnčí maso
1 ks Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 910kJ
5% Sacharidy 18 g
141% Tuky 106 g
4863% Sodík 97 g
92% Bílkoviny 52 g

Srnčí kořínek postup přípravy receptu:

1

Zeleninu, cibuli a kořínek bez jater a hrtanu uvaříme v osolené vodě do měkka.

2

Drobně rozkrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté přidáme k cibuli máslo a syrová játra rozkrájená na drobné kostky. Zprudka je opečeme, přidáme papriku, podlijeme vývarem z kořínku a dusíme do měkka.

3

Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a opět podlijeme vývarem. Šťávu povaříme, vložíme do ní uvařený a rozkrájený kořínek a vše ještě krátce povaříme.

4

Jako přílohy podáváme rýži nebo chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept