Dušený pórek se sýrem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený pórek se sýrem a vejci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7938 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
8 ks | Pórek |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 305,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,0mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený pórek se sýrem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme a uvaříme v osolené vodě. Podélně jej překrojíme a nakrájíme příčně asi 5cm dlouhé řezy. |
2 | Nakrájený pórek vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Na pórek vyklepneme čtyři vejce a posypeme je nastrouhaným sýrem. Pokropíme smetanou a rozehřátým máslem. |
3 | Pečeme v troubě asi 15 minut. |