Ředkvičky dušené jako houby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičky dušené jako houby
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7942 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
2 dl | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
20 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 382,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičky dušené jako houby postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky oloupeme a nakrájíme na plátky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme ředkvičky, osolíme, opepříme, okmínujeme a osladíme špetkou cukru. |
2 | Když pokrm vysmahne, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme, až ředkvičky změknou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. |
3 | Podáváme k masu. |