Zelí dušené s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí dušené s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7947 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
3 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
500 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 547,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí dušené s jablky postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí, podlijeme a dusíme. |
2 | Po chvíli přidáme oloupaná, na nudličky nastrouhaná jablka. Zaprášíme moukou, osolíme, přisladíme, přilijeme víno a podusíme. Zelí má být sladkokyselé, sypké. |
3 | Podáváme k pečenému vepřovému masu, ke kachně, k uzenému masu a k uzeninám. |