Jednoduchý recept

Polévka s masem a fritátovými nudlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7949
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Polévka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř bílý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
1,5 l Vývar drůbeží
Nudle
3 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 plátek Šunka dušená
1 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 888kJ
1% Sacharidy 5 g
41% Tuky 31 g
63% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Polévka s masem a fritátovými nudlemi postup přípravy receptu:

1

Nejprve rozehřejeme v hrnci máslo, nasypeme mouku, promícháme a zalijeme studeným vývarem. Provaříme cca 15min, poté nasypeme mleté maso, cca 5min prohřejeme a dochutíme.

2

Na nudle smícháme vejce, mléko a mouku a z těstíčka upečeme na pávni lehce potřené tukem tenké omeletky. Poklademe je plátky uzeniny, stočíme a nakrájíme na široké nudle.

3

Rozdělíme je do talířů, zalijeme horkou polévkou, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Poznámka

Místo šunky můžeme použít anglickou slaninu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept