Recept

Koláč se zapečenými višněmi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 795
Kategorie: Koláče

Ingredience

1 ks Citrony
50 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
120 g Máslo čerstvé
200 g Mouka polohrubá
1,5 polévková lžíce Rum
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
750 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 481kJ
8% Sacharidy 30 g
18% Tuky 14 g
1% Sodík 18 mg
9% Bílkoviny 5 g

Koláč se zapečenými višněmi postup přípravy receptu:

1

Z omytého a osušeného citronu si nastrouháme kůru. Do mísy prosijeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Do něj dáme cukr, rum, žloutky, 1-2 kávové lžičky citronové kůry a 1-2 kávové lžičky studené vody. Smícháme a přidáme na kousky nakrájené máslo.

2

Zpracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.

3

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 160 stupňů, plynovou na stupeň 2-3). Tukem si vymažeme formu, vyložíme ji těstem a jeho okraje vytáhneme asi 2,5 cm vysoko.

4

Na těsto položíme papír na pečení a zatížíme ho suchým hrachem. Pečeme asi 15 minut, poté odstraníme hrách a papír na pečení.

5

Připravíme si náplň: Omyjeme a vypeckujeme višně. Podusíme je asi 4 minuty s trochou vody a 1 polévkovou lžící cukru. Poté je necháme okapat a rozložíme na předpečený korpus.

6

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a smetanou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do krému. Směs rozetřeme na višně.

7

Nakonec ještě vložíme na 25 minut do trouby a pečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept