Petrželová polévka s pažitkovým kapáním - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Petrželová polévka s pažitkovým kapáním
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7951 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Polévka | |
---|---|
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Vývar drůbeží |
Kapání | |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Pažitka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 61,8mg |
Draslík | 497,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pažitka, Petržel kořen, Sůl, Pažitka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Petrželová polévka s pažitkovým kapáním postup přípravy receptu:
1 | Vývar přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájenou petržel a povaříme cca 15-20min doměkka. Poté ji vyjmeme a rozmačkáme nebo rozmixujeme s trochou vývaru. Vrátíme zpět do polévky, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. |
2 | Na kapání vložíme všechny suroviny do hrnku, zlehka osolíme, prošleháme a lijeme přímo do polévky. 1-2min provaříme, až kapání vyplave na povrch. |
3 | Polévku dochutíme a ihned podáváme posypanou nasekanou pažitkou. |