Recept

Petrželová polévka s pažitkovým kapáním

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7951
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Polévka
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
1 špetka Sůl
1,5 l Vývar drůbeží
Kapání
3 polévková lžíce Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 hrst Pažitka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 321kJ
5% Sacharidy 20 g
14% Tuky 10 g
65% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Petrželová polévka s pažitkovým kapáním postup přípravy receptu:

1

Vývar přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájenou petržel a povaříme cca 15-20min doměkka. Poté ji vyjmeme a rozmačkáme nebo rozmixujeme s trochou vývaru. Vrátíme zpět do polévky, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

2

Na kapání vložíme všechny suroviny do hrnku, zlehka osolíme, prošleháme a lijeme přímo do polévky. 1-2min provaříme, až kapání vyplave na povrch.

3

Polévku dochutíme a ihned podáváme posypanou nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept