Zdravý recept

Vývar se zeleninou a pošírovaným vejcem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7952
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibulka jarní
1 hrst Hrášek
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 326kJ
2% Sacharidy 8 g
18% Tuky 14 g
66% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Vývar se zeleninou a pošírovaným vejcem postup přípravy receptu:

1

Vývar nalijeme do hrnce, přidáme najemno nakrájený celerový řapík, mrkev a cibulku nakrájené na kolečka a hráškové lusky. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 15min.

2

Mezitím přivedeme v kastrůlku k varu vodu se špetkou soli a octem. Vejce postupně rozklepneme do naběračky a necháme zklouznout do vody. Povaříme 2min, vyjmeme a přidáme do polévky.

3

Dochutíme solí, rozdělíme na talíře a podáváme posypanou najemno nakrájenou petrželkou a pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept