Recept

Jehněčí kotletky s novými bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7953
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Brambory rané
1 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Jehněčí kotlety
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pepř čtyř barev
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 478kJ
10% Sacharidy 35 g
46% Tuky 35 g
16% Sodík 322 mg
72% Bílkoviny 40 g

Jehněčí kotletky s novými bramborami postup přípravy receptu:

1

Smícháme drcený pepř, citronovou šťávu a olej a vzniklou pastou potřeme očištěné kotletky. Zakryjeme a necháme alespoň 30min marinovat.

2

Poté na rozpáleném oleji maso opečeme z obou stran. Zakápneme trochou vody a pod pokličkou dusíme ještě cca 30min doměkka. Na závěr šťávu necháme vysmahnout.

3

Mezitím uvaříme oloupané brambory v osolené vodě a scedíme.

4

Kotletky podáváme s bramborami omaštěnými máslem.

Poznámka

Použijeme nové brambory a směs různobarevných drcených pepřů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept