Vejce ve špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce ve špenátu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7954 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 258,5mg |
Draslík | 659,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce ve špenátu postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na hniličku a zchladíme. |
2 | Špenát propláchneme a vložíme do větší pánve. Ochutíme solí, pepřem a cca 3min podusíme pouze s vodou která nám zůstala na listech. Necháme okapat na cedníku a přebytečnou vodu vymačkáme. |
3 | Špenát smícháme v míse s oleje, rozdrceným česnekem a nakrájeným sýrem. |
4 | Naaranžujeme na talíře tak, že vytvoříme hnízda, doprostřed vložíme oloupané vejce a ihned podáváme např. s opečenou bagetkou, potřenou máslem a česnekem. |