Broskve se žervé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve se žervé
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7971 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 ks | Jablka |
200 g | Kompot broskvový |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy vlašské |
200 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 244,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jablka, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve se žervé postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kolečka silná asi 1/2cm. Vložíme je do vařící vody okyselené citronem a necháme přejít var. |
2 | Vychladlá jablka klademe na talířky a cukrářským sáčkem na ně naneseme krém ze žervé a másla. |
3 | Navrch položíme půlku broskve a ozdobíme půlkou ořechového jádra. |