Couračka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Couračka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7986 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
50 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 304,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Couračka postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí překrájíme a vaříme v osolené vodě do poloměkka. Přidáme brambory nakrájené na kostky a vaříme asi 10 minut, aby brambory zůstaly polotuhé. |
2 | Potom polévku za stálého míchání zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu. |
3 | Do hotové polévky přidáme rozehřáté máslo a podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít i sterilované zelí.
Nejdříve jsem si osmahla cibulku na sádle, která mně v receptu chyběla. Polévku jsem nakonec trochu přisladila a doladila slaninou a pažitkou. Doma jsem sklidila pochvalu.