Bramborová polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka se smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7988 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 132,6mg |
Draslík | 375,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 108,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a dáme vařit. |
2 | Po chvíli přidáme brambory nakrájené na kostičky a v polévce je uvaříme doměkka. |
3 | Před podáváním do horké polévky zašleháme žloutky rozmíchané ve smetaně a dále nevaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. |