Recept

Pikantní rajčatová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 7989

Ingredience

1 ks Cibule
1 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
600 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 083kJ
6% Sacharidy 21 g
21% Tuky 16 g
4% Sodík 78 mg
18% Bílkoviny 10 g

Pikantní rajčatová polévka postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do hrnce s nakrájenou cibulí. Přidáme sůl, vodu a vaříme 30 minut.

2

Z másla a mouky připravíme jíšku. Rajčatový vývar prolisujeme, přidáme jíšku, mléko, pepř a povaříme.

3

Polévku můžeme zjemnit trochou smetany. Každou porci zdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Můžeme použít i zmrazená rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept